Pinksteren in 2 dagen

Het Pinksterweekeinde staat te beginnen. Pinksteren is één van die christelijke feestdagen waarvan ik altijd weer moet opzoeken waarom dat gevierd wordt. Om het vervolgens weer heel snel te vergeten.
Ook geen idee waarom we Pinksteren ” vieren”? Het gaat u misschien zoals mij; het gaat over een lekker lang en vrij weekend.
Nee hoor; toch maar even op Wikipedia gezocht wat Pinksteren is en het wordt niet duidelijker.

Met Pinksteren (Oudgrieks: Πεντηκοστή, Pentèkostè Nederlands: vijftig) of Sinksen[1] wordt de uitstorting van de Heilige Geest herdacht. Het is de negenenveertigste dag ná Pasen (de vijftigste dag ván Pasen). Met deze uitstorting wordt ook het begin van de christelijke Kerk gemarkeerd. Het kan als zodanig tevens als de eerste christelijke opwekking worden gezien.

Nou dat is het dus, dat wordt door ons gevierd. Een hausse aan activiteiten; het is serieus heel druk op allerlei plekken waaronder vast ook weer de woonboulevards, om van de drukte bij die Zweedse kruidenier nog maar te zwijgen. Door het aanhoudende mooie weer schat ik in dat het strand bij Scheveningen ( of Chevening, op z’n Duits) twee dagen lang ook heel druk zal zijn, Pinkpop is er niets bij.