Queen

De laatste week hebben we er van mogen genieten, van de gouden medailles en toe te kijken bij de huldiging van de medaillewinnaars.
Sinds mensenheugenis hoort daar een liedje bij van de oude koningin; de koningin is dood, leve de koningin.

Een misschien wat cryptische omschrijving van een eerbetoon aan deze nieuwe Olympische Hymne. Die wel heel bekend is maar waar verder geen feiten van bekend, in ieder geval niet bij mij. Dat ligt bij “We are the Champions” van Queen wel anders. Het lijkt sinds mensenheugenis een prima passend lied voor het eren van de kampioenen. Dat is uiteraard niet zo, want het lied bestaat pas sinds 1977, samen met zijn Alter Ego; “We will rock you”.
“We Are The Champions is een nummer van de Britse rockgroep Queen en is geschreven door zanger Freddie Mercury. Het lied is afkomstig van het album News of the World.
De originele single-uitgave van het nummer, in 1977, betrof een dubbele A-kant met We Will Rock You. Deze single behaalde wereldwijd succes. In Nederland bereikte de single de tweede plaats in de Top 40 en de Nationale Hitparade. Beide nummers zijn nog immer populair bij grote sportevenementen(bron; Wikipedia).
Vraag aan de ouderen onder u; wat zongen we toch voor 1977?
Ik weet het echt niet meer en kom in mijn gedachten niet verder dan; “Olé, Olé, Olé,Olé, Olé”.
Het kan even goed iets anders zijn.
Bij het voetbal was het wat Ajax betreft natuurlijk; “op een slof en oude voeltbalschoen, wordt Ajax kampioen”, bij Feyenoord; “Hand in Hand Kameraden”, Psv bestond nog niet, ik kan me er niets van herinneren. Mooie variant overigens vindt ik FC Twenthe; “ai veur twente bint stoj op”; sterke internationale tekst.
De laatste jaren hoeven we in ieder geval niet meer na te denken voor wie of wat; als het iets Nederlands, Oranje’s of een club uit Nederland is;
We are the Champion’s, waarvan akte en bij deze;


( https://klinkertjes.nl embed video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )