Rust

We slepen ons een beetje door de tijd, druk als we zijn met van alles en nog wat, het andere Klinkertje en ik. Het gekke is dat ieder seizoen dat heeft zodra je maar zicht krijgt op de vakantie, de grote vakantie komt eraan en dat betekent in meerdere opzichten even de spanning en drukte van het dagelijkse bestaan af. Tenminste, dat hopen we dan, dat er maar geen gekke dingen mogen gebeuren, dat we kunnen bijkomen van het afgelopen jaar. De planning van de vakanties, dit jaar, niet zo handig gedaan door uw schrijver. Het is de bedoeling dat het een beetje goed verdeelt wordt maar tegen de tijd dat we vakantie hebben al meer dan een half jaar ononderbroken aan het werk. Dat moet voor volgend jaar iets beter gepland worden.

In de tussentijd gaan we gewoon door en zijn we nog drukker dan al geweest. Om het lokale zender weer op het goede pad te krijgen leveren we een extra inspanning. Door het andere Klinkertje die aan het bijhouden van de website van de zender al een dagtaak heeft. Om een beetje actueel te zijn, zijn er twee programma’s opgestart met de aansprekende titels “Nieuw Brummens Peil”(politiek) en “De Week Draait Door”(actualiteit) en een programma weer van stal gehaald, “Het Politieke Café”. Met name de eerste twee programma’s hebben we veel mee van doen en zijn, om op te starten energievreters, maar wel erg leuk om te doen en het past goed in het format van de zender. OM het geheel vooruit te helpen moet je soms investeren en dat vooral in tijd en energie maar dat doen we dan ook zoals u ons kent, met passie. Levert het uiteindelijk wat op zou je jezelf kunnen afvragen; en een antwoord daarop is nog niet te geven want zoals met veel dingen is dit terrein ook erg aan het bewegen.

Genoeg daarover en terug naar de vakantie want dat gaat dan toch langzaam tussen je oren zitten; je bereidt je erop voor, langzaam en sluipend tot ineens er een moment is dat je denkt; ik ben eraan toe. En of je dan vroeg in juli of laat in september vakantie hebt; zo een paar weken ervoor “ben je er ineens aan toe”. Merkwaardig fenomeen is dat toch. In de wetenschap dat die vakantie er dan toch wel op volgt laat ik het ook maar gebeuren, zo ongemerkt schakel je in een lagere versnelling tot het gearriveerd is; de vakantie.