Saté saus maken

ReceptRecept gedeeld door TV kok Danny JansenOosters
1 ui, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
2 cm gember, geschild en gehakt
½ rode peper, gehakt
1 theelepel gemalen ketoembar
3 eetlepels olie
1 serehstengel sereh
1 salamblad
220 ml kokosmelk
3 eetlepels pindakaas
1 eetlepel bruine suiker
2 eetlepels ketjap manis
citroensap
Pel voor de boemboe de ui, knoflook, gember met de rode peper, ketoembar olie tot een fijne pasta. Kneus de serehstengel en het salamblad. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de boemboe twee minuten. Voeg de serehstengel, salamblad en de laos toe. Blus af met de kokosmelk. Voeg de pindakaas lepel voor lepel toe en breng aan de kook. Breng op smaak met de bruine suiker en citroensap. Verdun eventueel met water.