Sheperd’s Pie

Dit is een recept waar ik mee in aanraking ben gekomen door de recepten in de Vara gids, ik denk ongeveer 20 jaar geleden. Volgens mij waren het gastrecepten van BNers en deze was van Hans van der Togt, wie kent hem nog?

Sheperds pie is een oorspronkelijk Iers recept waarin de left over’s van de dagen ervoor in de taart werden gestopt. Er is het nodige gelekkerbekt aan het recept, goed aan de slag. Zelf ben ik zoveel mogelijk op de makkelijke toer want het kost al wat tijd om het navolgende recept in elkaar te zetten. Je kan natuurlijk alle onderdelen ook helemaal zelf maken, dat is een toefje meer tijd.

Nodig;

pondje gehakt hoh

4 grote uien

grote bak champignons

2 blikjes geconcentreerde champignonssoep ( de liefhebber maakt zelf geconcentreerde soep)

2 pakjes instant aardappelpuree ( je kan ook zelf aardappelpuree maken van anderhalve kilo aardappels)

strooikaas

zout, peper en kerrie

Het gehakt kruiden met zout, peper en kerrie ( niet te zuinig!) en de uien snijden, de champignons wassen en snijden. Grote pan met melk of water voor de aardappelpuree op het vuur. Gehakt rul braden, in een aparte koekenpan de gesneden uien licht bruin fruitten. De gesneden champignons bakken in een koekenpan. De aardappelpuree maken, met een beetje peper op smaak brengen.

Voeg de gebakken uien, de gebakken champignons, de 2 blikjes geconcentreerde champignonsoep toe aan het gerulde gehakt. Roeren tot het een mooie massa is. Doe een deel in een ovenschaal en daarover heen de intussen bereidde aardappelpuree. Strooikaas erover een circa een half uur in de oven op 200 graden.

Na een half uur de schaal uit de oven nemen en er parten van snijden; eet smakelijk