Shoppen

De laptop van het andere Klinkertje is deze week al een keer of zes, zeven spontaan uitgevallen. Hij sluit zichzelf af met de latere mededeling dat de kern te warm is geworden. Al eerder schreef over de zoektocht die bijvoorbeeld een eimac als opvolger van de laptop niet onwaarschijnlijk maakte. Dat lijkt inmiddels een gepasseerd station na een bezoek aan een goedkope elektronicamarkt. De informatie die we kregen maakt het onwaarschijnlijk dat we voor het andere Klinkertje een eimac gaan aanschaffen.

Maar wat dan? Goede raad is duur, ja u kent het wel. Nu zijn het andere Klinkertje en ik nogal impulsaankopers. We zien iets, denken dat is mooi, goed, handig, mooi etc. Kan het financieel dan kopen we het. Zo zitten we ons leven al in elkaar en was het dus een hele overwinning om, zonder iets te kopen, de elektronicazaak weer uit te lopen.

Mooie dingen genoeg maar niet iets waarvan je zegt, dat past goed bij de wensen van het andere Klinkertje. Toch zijn we enorm opgeschoten met onze zoektocht. Zo kan je ook een overwinning hebben als je iets niet koopt, voor ons een hele leer. Het gaat wel een all in one worden want dat lijkt, gezien de werkplek aan de grote tafel, het handigste. Maar nu eens zoeken welke. Daarvoor krijgen we hulp en die leidt ons naar een mooi apparaat. Helaas niet meer te koop, in ieder geval niet in winkels waar je er ook naar kan kijken, de computer kan vasthouden en jezelf een idee vormen van hoe die is. Nee, alleen nog te koop bij een paar internetshops. Hoewel we inmiddels een stuk minder terughoudend zijn op internetshoppen is een computer toch bij uitstek iets wat je zou willen zien. Daar kan je moeilijk een beeld van vormen op het scherm van de huidige laptop. Wat het gaat worden blijft dus nog even de vraag waarvan ik u natuurlijk op de hoogte breng als de aanschaf gedaan is.