Sneeuw

Het heeft gesneeuwd in Nederland, voor zover u hier woont weet u er alles van. Dat wil zeggen, als je in ons gebied van Nederland woont. Voor het gemak noem ik dat het Midden-Oosten van Nederland. Dat geeft de beste positie aan van dit mooie gebied, aan de goeie kant van de IJssel, zeg ik altijd maar aan deze kant. Dat geldt overigens ook voor een minder natuurlijk regionaal verschijnsel in onze gemeente; “het Kanaal”.

Ooit bedacht door 1 van de Willem’s van Oranje die zowel voor het kanaal als de spoorlijn zorgde, allemaal richting het oude hoofddorp van Nederland; Apeldoorn, een dorp gelegen bij het Loo. Het gebied Midden Oosten van Nederland heeft flink sneeuw gehad, in ieder geval veel meer dan een ander gebied van Nederland, rond Giethoorn; bijna niets. Toch, als je stationair bent als ik, dat heel Nederland dan onder de sneeuw bedolven is geraakt. Maar nee; het viel daar erg mee, in tegenstelling tot hier en andere plekken.

De sneeuw schijnt ons niet erg lang lastig te vallen en an deze mooie zaterdag blijven er weer sombere dagen en regenachtig weer in het vooruitzicht. Nou ja, dan weer meer tijd om andere dingen te doen die nodig moeten gebeuren in huis. Nu weet ik wel dat er mensen zijn die een ongelofelijk genoegen scheppen in hun administratie, voor anderen doe ik het graag maar voor mezelf is het altijd een beetje op de achtergrond. Gisteren meldde ik u dat mijn eega sinds dertig jaar een nieuw project had, die heb ik ook. Volgende week; administratie; een op wit/zwart lijkende sneeuwbui van papier, maar het moet gewoon gebeuren; doen dus en niet meer uitstellen!!