Sport

Nadat ik vorige week de W&S prijs heb ingesteld moet daar natuurlijk wel een tegenhanger komen. Een prijs voor iemand die het, in mijn ogen, heel goed doet.

Een man als Leon Haan, die in mijn ogen goed commentaar levert bij bijvoorbeeld de atletiek. Maar hoe moet die prijs dan heten; wie is zonder enige smet en naar wie kan je rustig een prijs vernoemen. Het kan bijna niet anders dan naar iemand die allang niet onder ons is, die niet nu of in de toekomst nog op enorme fouten te betrappen is.
Zelf denk ik aan de Theo Koomen award, maar ik ben daar niet zekere van. De Olympische Spelen; deze week nog en dan het zwarte gat, niets wat nog opvolgt na het EK ( wat een teleurstelling), de Tour ( geweldig om naar te kijken maar Nederlands succes, nou nee) en nu de Olympisch Spelen.
De Prins is tevreden en ik ook; hij vind dat Nederland uit de negatieve spiraal moeten komen, ik ook. Voor het eerst ben ik het uitgesproken eens met wat onze toekomstige Koning vertelde bij dhr Smeets. Heel goed en geen vergissing hopelijk ( hij was niet een beetje dom, al te vaak een beetje dom gedaan), ook niet binnen 24 uur terug gedraaid door de RVD, dus deze mening van de Prins kan blijkbaar.
Hij ziet een mooi vergezicht en ankerpunt in de Olympische Spelen in 2028. Daar een aantal maatschappelijke thema’s aan ophangen als infrastructuur en woningbouw. Kijk dat wekt mijn interesse want wat bedoelt hij hiermee? Dat vraagt onze vriend Smeets natuurlijk dan weer niet ( of mag dat niet). Een goed commentaar van onze toekomstige Koning op onze maatschappij; zal ik de prijs voor goede commentatoren “de Willem lV Prijs gaan noemen?