Sportzomer

Het is eigenlijk een tussenzomer maar ik heb het gevoel dat het dit jaar gewoon doorgaat. Tussenzomer want geen Olympische Spelen en geen groot voetbaltoernooi als een EK of WK.

Na de WK zwemmen is nu het WK atletiek gaande.

Heerlijk is dat om naar te kijken, en soms intens mee te beleven. De zevenkamp bij de dames iets meer mee beleefd dan andere jaren omdat er een “bekende” mee doet. Bekende staat tussen haakjes want ik ken haar niet persoonlijk maar via. “Schippers is de naam”: Dafne Schippers! Brons op de zevenkamp en voor haar, maar ook voor Nederland, een unieke prestatie.

Voor uw informatie: we hoorden van haar via onze middelste die bij elkaar in de klas zitten op de Pabo.

Leuk detail en doordat er af en toe wat verhalen vertelt worden maakt dat het iets persoonlijker.

We hebben dus mee gelopen gisteren met de 800 meter op de zevenkamp, haar in gedachten vooruit geduwd, bewogen en met de billen samengeknepen naar haar verrichtingen gekeken. Eurosport zendt veel uit en we hebben op Eurosport naar deze race gekeken en van het commentaar genoten. Wat een passie en meeleven met de sporters en de onzen in het bijzonder. Overboord met de journalistieke remmingen en gewoon lekker emotioneel. Op zijn Zuid-Europees enthousiast, heerlijke race, goed gedaan, zowel van de sporter als de commentatoren. Voor herhaling vatbaar.