Steigerpijp

Heel gek, in een hectische periode is de hang naar goede muziek een beetje naar de achtergrond verdwenen. Behoefte aan bekend, veilig en vertrouwd. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de muziek maar ik vond het wel een mooie metafoor. Bij onrust is het veilig en vertrouwd aan bekende patronen vast te houden. Op zijn tijd is het spannend van de bekende paden weg te zijn maar het is soms ook weer heerlijk terug te keren. Nu we in een periode zijn beland waarin we even geen richting weten behalve dat het weer morgen wordt, zo in die richting. Komt mijn eega sinds meer dan dertig jaar erachter dat met de plannen van de woningcorporatie om ons huis te schilderen we nogmaals aan de slag moeten. In een belendende buurt zien we dat er niet meer op de ladder geschilderd wordt maar met behulp van steigers en die hebben plaats nodig. Dat betekent dat aan de voor en achtergevel nogal wat moet verdwijnen. Een oude zitplaats, ooit bedoelt om droog zittend te kunnen roken, moet verdwijnen want daar moet volgens onze inschatting een poot van de steiger komen staan.
De vogelkooi met een oude Indische lachduif van twintig jaar ( de duif) moet ook aan de kant want staat op een tafeltje die niet kan blijven staan. Al met al nog een klusje waar we nog mee van doen krijgen. De schuur staat al redelijk vol dus daar moet ik deze week echt aan en de boel wegbrengen naar de stort, niet mijn favoriete klus. Hoewel er achteraf altijd wel een gevoel is van, weer wat lichter, minder ballast. Ook weer fijn.
Het gevolg van dit alles is wel dat ik momenteel liever naar wat bekende muziek luister, geen zin om actief muziek te luisteren maar liever als achtergrondbehang aan. Gisteren kwam op de een of andere muziekzender deze langs en die wil ik u niet onthouden.


( https://klinkertjes.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )