Stimp Stamp (Andijviestamppot)

Stimp Stamp was bij ons thuis de benaming voor Andijvie stamppot. Heerlijk, en kan op veel manieren bereid en gegeten worden, ik ga hier voor de traditionele wijze van bereiden.

Nodig; anderhalve kilo geschilde en in stukken gesneden aardappelen, een halve kilo gewassen en gesneden andijvie, 300 tot 400 gram in dobbelsteentjes gesneden gerookte spek, een mooie rookworst, 3 grote uien, melk, zout, zwarte peper en een klontje harde boter.

Zet een pan water op het vuur en houd dit tegen de kook, rookworst erin en op een heel laag vuur zetten. Grote pan met ruim kokend water, aardappels erin en laten koken. Koekenpan op het vuur en de uien fruitten. In een andere koekenpan, eerst heet laten worden de dobbelsteentjes spek uitbakken. Na een kwartier de aardappels afgieten, stampen met de melk, het zout, de peper en de boter tot een grove aardappelmassa maken. Doe de andijvie er bovenop, daarboven op de uien en het spek. Deksel erop en na tien minuten het geheel door stampen. Serveren met een stuk rookworst.