The Chicks, formerly known as the Dixie Chicks

Door de opmerking van een van de leden tijdens een concert in London en alle consequenties die dat had op de groep kwamen ze in mijn aandacht. In 2006 was dat ongeveer toen er cd verbrandingen plaats vonden in de zuidelijke staten van de US of A. Bush werd bekritiseerd in de opmerking waarin ze zei het jammer te vinden dat hij ook uit Texas kwam. Een vreemd soort van gesundenes Volksempfinden kwam op gang waarbij het er uiteindelijk op neer kwam dat ze dat wel had mogen zeggen maar niet on foreign soil? Nou ja, wat is dat voor gespleten moraal.

Na dat gebeuren toch wat nummers van de dames opgezocht en sommige OK en andere wat minder tot ik in 2010 stuitte op, wat voor mij een standaardwerk is. Registratie van een concert genaamd; an evening with the Dixie Chicks. Een prachtig uitgebalanceerd concert, een genoegen. Hoogtepunt voor mij;


( https://klinkertjes.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )

Addendum; sinds de Black Lives Matter beweging sterk op gang kwam hebben de dames ervoor gekozen allen nog the Chicks genoemd te willen worden omdat Dixie verwijst naar een soort van tegenstelling tussen de Noordelijke en Zuidelijke Staten. Een discussie over de eigen groepsnaam hadden ze al vaker gevoerd maar de BLM beweging en gebeurtenissen deed ze besluiten de naam van de band te veranderen, dat heb ik met ingang van vandaag ook gedaan, en vandaag is 23-09-2020.