The Chicks

Hoewel ik bijna aan de honderd gepubliceerde Blogs ben, en ik me nu al begeef in een sentimental journey, kom al terugbladerende, tot de ontdekking dat ik wel heel weinig aandacht besteedt heb aan The Chicks. Dat kan natuurlijk niet want favorieten ( volgers, fans) horen wel aandacht te besteden aan hun favorieten, of ze een beetje Bloggen of niet.
Het is wel erg rustig van dit front dus moet de rechtgeaarde fan het doen met wat oud materiaal.
Ooit heb ik een keer een artikel over ze gelezen en zodoende de muziek gaan opzoeken. En na wat wennen ben ik wel verknocht geraakt aan de stem van Maines, de leadzangeres van de groep.
Na een roerige periode waarin Maines besloot het een tijdje rustiger aan te doen besloten beide anderen om een nieuwe groep te beginnen. The Courtyard Hounds. De muziek is wel vergelijkbaar en de dames hebben onbetwistbaar goede stemmen maar het is net niet die touch en scherpte die Maines in haar zingen aanbrengt.
Een mooi stuk uitgezocht, vind ik zelf; veel plezier.


( https://klinkertjes.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )

Wikipedia
The Chicks zijn een Amerikaans vrouwelijk countrytrio bestaande uit Emily Erwin, Martie Erwin, en Natalie Maines.
De Chicks werd opgericht in 1989 in Dallas, door de zusters Martie en Emily Erwin, Laura Lunch en Robin Lynn Macy. Hun muziekstijl was bluegrass, en ze brachten hun eerste cd uit in 1990, Thank Heavens for Dale Evans. In 1992 verliet Robin Lynn Macy de band om een solocarrière na te streven, en Laura Lynch werd in 1995 vervangen door de zangeres Natalie Maines. Hun vierde album, Wide Open Spaces, de eerste met Maines als zangeres, verkocht 12 miljoen exemplaren in de Verenigde Staten.
In maart 2003 zei Natalie Maines (die uit Texas komt) tijdens een concert in Londen dat ze zich schaamde dat de President van de Verenigde Staten (Bush) ook uit Texas kwam. Deze opmerking viel aan de vooravond van de Irakoorlog in verkeerde aarde bij de conservatieve zuidelijke fans, die het beledigend vonden dat Maines de president in het buitenland had bekritiseerd. Hierop volgde een boycot van hun muziek in de Verenigde Staten. Ook de beroemde zanger Pat Boone toonde zijn verontwaardiging voor de anti-Bush houding van the Chicks.
De populariteit van de groep steeg echter langzamerhand weer. In 2007 kregen zij niet minder dan vijf Grammy Awards voor Taking the Long Way (Album of the Year en Best Country Album) en Not Ready to Make Nice (Song of the Year, Record of the Year en Best Country Performance by a Duo or Group with Vocal). Volgens CNN waren de prijzen mede te danken aan hun politieke stellingname.