Tomatensoep van Klinken style

Benodigdheden;

Voor de bouillon;

Water ( haha)
Mooie Schenkel
1 Prei
1 Ui

Daarnaast;

Tomaten één kilo
2 kleine blikjes geconcentreerde tomatenpuree
3 grote uien
6 tabletten rundvleesbouillon

Pondje gehakt halfom
Zakje gehaktkruiden ( paneermeel, anders wordt het een rommeltje)
Ei

Het begint zoals met elke goede soep, eerst een mooie bouillon trekken. ( even snel; In een grote pan met ongeveer 4 liter water rustig de schenkel, de prei en de ui laten trekken, niet koken; er tegenaan. Rustig op het vuurtje laten trekken ongeveer 10 tot 12 uur, als je er de tijd voor hebt, mag ook korter maar niet korter dan 4 uur)

Dan beginnen we echt met de soep; de tomaten en uien grof gesneden aan de bouillon toevoegen evenals de blikjes geconcentreerde tomatenpuree en de bouillonblokjes. Het geheel zachtjes laten doorkoken gedurende ongeveer twee uur. De tomaten en de uien zijn dan goed zacht gekookt ( en het ruikt al heerlijk)

In de tussentijd; het gehakt in een kom, met het zakje gehaktkruiden/paneer, dooier van een ei erbij en, kneden en balletjes draaien. Pan met circa anderhalve liter water op het vuur en aan de kook brengen. De gedraaide gehaktballen in het water en circa 20 minuten zachtjes laten koken. Hierna wat laten afkoelen.

Dan tot slot; de inhoud van de pan door een zeef zodat alles er mooi glad uitkomt. Wij gebruiken hiervoor een groentemolen. De gehaktballetjes in de soep en voor diegene die dat wenst het vlees van de schenkel. De soep even proberen natuurlijk en zo nodig bijwerken.

Serveren met stokbrood en kruidenboter, jammie. Klein scheutje room is ook erg lekker!