Top 2000 (3)

Na het erg voorspelbare deel twee in deze reeks nu deel drie en ik vermoed maar zo dat het niet anders is. Voorspelbaar ingevuld, er zitten geen verrassende nummers bij. Geen Peasall Sisters, geen Lauren Hofmann maar voorspelbaar; nou daar komen ze. Zo maar een boeketje zegt onze presentator die ik vooral in deze hoedanigheid wel kan waarderen. De andere helft van Nederland kent hem vooral van de wereld draait door waar hij dan zelf ook flink aan meewerkt, zo zie ik dat bij de enkele uitzending die ik van het programma weleens heb gezien. Geen vaste klant dus, zeker niet. Maar terug naar de muziek kom ik nu bij een stel oude belegen maar o zo mooie stukken muziek.

  • Scarborough Fair van Simon & Garfunkel; hadden ook andere stukken van beide heren kunnen zijn, zelf vind ik dit de meest representatieve en mooiste van hun werk. Paul Simon heeft wat mij betreft met Graceland een standaardwerk gemaakt die zo nu en dan even beluisterd wordt, wat een talent deze man. In de stemmencombinatie met Garfunkel werkelijk buitenaards en daame geef ik direct de meest mooie kwalificatie maar weg.
  • Fool’s Overture van en door Supertramp; een groep die een mooie Elpee produceerde met Breakfast in America na de elpee; Even In The Quietest Moments waarop dit nummer te vinden is.
  • Imagine door John Lennon en Yoko; wat moet ik er nog over zeggen, tijdloos nummer.
  • Child In Time van Deep Purple; geen betoog nodig behalve dat de uitvoering van de Elpee Made in Japan wel de allerbeste is.
  • Rendez-Vous 6:02 van UK; UK is de naam van de band en ga daar maar eens op zoeken bij je usergroups. Maar goed, hoef deze niet te zoeken want we hebben de Elpee nog zelf gekocht, Ze hebben 1 Elpee gemaakt; Danger Money. Mooie plaat overigens. En in 2020 uit de lijst gewipt, ondanks mijn inzending voor de lijst van 2020; eruit gewipt; een schande is het.

( https://klinkertjes.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )

  • Song Of The Marching Children Earth & Fire; vind ik een lekker lang nummer die me telkens in een nostalgische bui brengt, heerlijk om nu en dan even te luisteren.

( https://klinkertjes.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )