Tussentijds Bericht 6

In de opmaat naar het schrijven van deze Blog is al veel gebeurd en zal er nog veel gebeuren, zo vermoedt ik maar. Waar we maandenlang mee bezig zijn geweest en eigenlijk ook weer niet, waar we maandenlang naar toe geleefd hebben, wat het gespreksonderwerp nummer één was in bijna alle ontmoetingen met anderen, dat is gebeurd. Het moest er van komen, het was onontkoombaar, het wachten op het juiste moment de juiste tijd en de juiste omgeving met de juiste mensen.

De geboorte van de tweeling van Lianne en Pascal en daardoor de geboorte van onze kleinkinderen. Dat het een tweeling was wisten we al heel lang maar wat het zou worden wisten we niet en die grote verrassing is gisteren op , naar we begrijpen spectaculaire wijze, uitgepakt.

Twee baby’s van de mannelijke kunne; twee mannen, twee heren; onze kleinzoons; Daan en Koen. Het is dus zover; mijn eega en ik zijn sinds gisterenmiddag bevorderd tot oma en opa.

Een hele nieuwe emotie en het kost me moeite om deze Blog te schrijven omdat de adrenaline en de emoties die het heeft opgeroepen maken dat ik het (bijna) niet onder woorden kan brengen.

Dat gebeurd me niet zo gauw en die hebben de heren maar vast binnen. Deze, beginnende, opa heeft zich van alles en nog wat voorgesteld en bedacht maar het loopt altijd anders. Zoals alle voorspellingen; jongens, meisjes, namen, etc misschien ten dele door deze of gene bedacht zijn maar dit scenario had ik in ieder geval niet bedacht.

Het meest (ont)roerende blijft toch dat ze heel klein zijn, niet ongezond klein, maar gewoon baby klein. Zo kwetsbaar maar toch zo sterk, zo afhankelijk van de mensen om hen heen en dat blijven ze de eerste jaren van hun leven. Dat besef dringt zich sterk op. Hoewel ik; als beginnende opa geroepen heb; ik ga ze tot op het bot verwennen en de correctie doen ze thuis maar fijn, besef ik bij het zien van dit nieuwe leven, deze sterke maar ook kwetsbare jongens.

Aandacht, liefde en tijd gaan ze sterker maken dan ze zijn. Daarvoor is een goed een stabiele omgeving nodig en die gaan ze krijgen, aan de Mezenlaan, de Beethovenstraat en Kolenbranderserf. We zullen de jonge ouders zoveel als nodig is, en als mogelijk is, ondersteunen, daar mogen zij op rekenen en daar mogen Daan en Koen op rekenen.

Deze beginnende opa wenst ze vooral; een goed leven