Vakantie lll

Hoe verder de vakantie in het geheugen komt te liggen des te mooier wordt het. Aan de andere kant zijn dingen die je toen heel mooi vond nu weer bijna uit het geheugen gewist. Zo kom je op de eerste dag het Schwarzwald binnen rijden en dan is echt alles mooi en bijzonder. Elke berg die we passeren is geweldig, mooie uitzichten, prachtige panorama’s en ga zo maar door. Aan het einde van de vakantie kijk je bijna niet op of om.

Nu waren we deze vakantie met onze oudste haar man en de kleinkinderen, of eigenlijk waren we met hun mee. Nu is het even aftasten wat zij een mooie vakantie vinden en dat hadden we tevoren niet zo besproken. Al snel bleek dat zij van hetzelfde soort vakantie houden. Een beetje toeren met de auto, ergens naar toe, bezoeken en weer weg wezen, verder toeren met de auto. Iedereen mag ervan vinden wat ie wil maar o hebben wij een heerlijke vakantie, zo kom je ook op onverwachte plekken. De navigatie het liefst op de korte route, met waarschuwing dat de korte route lang niet altijd de meest economische is, en dan gaan. Je komt op andere plekken dan een route met optimaal of hoe het ook mag heten. We zijn dus een eindje rond getourd en de kleine binnenwegen genomen. Uiteindelijk kwamen we aan de andere kant van het park uit. Het park lag tegen de heuvels van een terras en we kwamen via de kleine binnenwegen uit op dat terras en zodoende aan de andere kant. Mooi was het er en we hadden natuurlijk geweldige medewerking van het weer. Daardoor bleef het lekker lang licht en konden we na het touren nog lekker lang buiten zitten. Zoals we overigens de hele week gedaan hebben, elke avond buiten de volgende dag begroeten, heerlijk.

De volgende dag lekker wezen touren in de omgeving. De verkennende rit zullen we maar zeggen en die was toch nog weer langer dan de bedoeling. Dat komt eigenlijk omdat 50 kilometer in Nederland over het algemeen anders zijn dan daar. Over 50 kilometer, en zeker met onze manier van rijden, kon je zo maar anderhalf uur rijden kosten. Dat maken we in Nederland niet gauw mee. De wegen zijn soms niet meer dan een fietspad en dan heb je ook nog tegenliggers. Dat gaat langzaam begrijpt u inmiddels en voor de rest van de week proberen we er rekening mee te houden.

Eenmaal terug gaan de kleinkinderen lekker in badje en de ouwelui bekommeren zich langzaam om het eten. Moet ook gebeuren nietwaar.