Vandaag de dag

Even aan het nadenken wat ik vandaag gedaan heb en dat is nogal divers. Vergadert over (voor) het welzijn van de gemeente, daarna mee geholpen om de zolder verder op te ruimen en nog wat belendende ruimtes. Vervolgens nog eten gekookt en mijn schoonheidsslaapje gedaan. Nu ben ik nog aan het werk voor de Partij en fractie, en natuurlijk om u nog een berichtje te doen.
Eigenlijk, als ik er een beetje tijd voor heb, is het een rustpuntje in de dag. Even een halfuur zitten en lekker schrijven, even nadenken, even nadenken over een woordje, over een zin. Lekker, met even de kop telefoon op, even luisteren naar lekkere muziek ( nu Norah Jones) even afsluiten van de dagelijkse werkelijkheid, heerlijk als ik op de dag zo’n moment kan creëren.
Dat ik nu aan de schrijf ben duidt erop dat de dag wat rust begint te vinden. Straks nog even wat voetballen kijken en de dag is weer klaar.
Dat er de laatste dagen in huis flink opgeruimd, verplaatst en schoongemaakt is geeft zo’n opgelucht gevoel. Het is alsof je na dagen eens even lekker geweest bent (het is geen vergelijk maar een andere schiet me even niet in de gedachten), een opgelucht gevoel, opgeruimd staat netjes en zo is het ook.
Dat allemaal in het kader van wat ik vrees gaat heten “de heren”, in dit geval onze kleine kleinzonen. Berichtte ik eerder al over het kleine kamertje, er zijn dus vorderingen gemaakt en het kamertje is bijna gereed om ze te ontvangen.
Morgen is de eerste proeve van bekwaamheid voor oma en opa, ze komen een paar uurtjes logeren, heerlijk. Morgen kan niet snel genoeg vandaag zijn.