Verbinden

Aan het klungelen, nee nu niet zelf maar aan het klungelen met de verbindingen van de verschillende apparaten die ons huishouden rijk is. Zo moet er verbinding zijn tussen de computers, de tablet, de mobiele telefoons, de Wifi ( niet meer zonder Wifi en Bluetooth) en de verschillende accounts.
Een hele klus zo beloof ik u want tot overmaat van ramp is er ook nog een Cloud bij gekomen, voor Windows heet de Cloud dan weer SkyDrive en dan de communicatie tussen de verschillende harde schijven, de Cloud, de SkyDrive, de accounts. Meestal gaat het wonderlijk nog goed ook, nu waren er alleen een paar probleempjes.
De account van Apple was even uit gezet, en voor alle Google en KPN activiteiten een nieuw wachtwoord. Dan ben je weer even bezig want dan doen allerlei andere toepassingen het ook niet meer, ook toepassingen waarvan je niet wist dat ze gebruik maken van dat wachtwoord. Anderen vragen weer om hun wachtwoord, om gek van te worden want die wachtwoorden staan op automatisch gevinkt en al ik dan bedenken moet wat ook alweer het wachtwoord voor Spotify Premium is kan het weleens teveel worden.
Dan meldt de printer dat het inktniveau tot een bedenkelijk niveau gedaald is en ik ben de pineut. Controle van de inktniveaus levert een foutmelding op en hoeveel diskdokters er ook overheen gaan ( over het probleem dan ), het wordt er niet beter van. Knudde, dus dan maar software verwijderen en nieuwe opzoeken, gelukkig doet internet en de wifi het maar nu; B210 is de printer maar in de versie a,b,c of e ?
Ja zeg, dat is niet al te moeilijk om op te zoeken want in de gebruiksaanwijzingenboekje, maar waar is die ook alweer. O kijk, een handige aanwijzing van de firma; een stuk van de printer openbreken en daar staat een deel van het nummer en een ander stuk daar heb je het andere deel.
Ja daaaaaaaaaaaag zeg, ik begin gewoon met als eerste B210 a te installeren en dan zien we wel. Zal je altijd zien dat je e moet hebben maar goed. De eerste poging levert gelukkig het goede resultaat op en ik kan eindelijk de inktniveaus aflezen, dat valt mee. Alle moeite voor niets, alhoewel.
Toch maar weer mooi de goeie verbinding ingesteld tussen de netwerkprinter en de laptop, jawel. Good for me.
Verbindingen zijn gecompliceerd, de echte en de virtuele.