Vergaderen vanavond

Toch maar even een naschrift voor de liefhebber. Vergaderen is nodig om
uiteindelijk uit te monden in besluitvorming welke kant het opgaat met een bepaald onderwerp Je hoopt altijd dan maar de goeie kant maar soms lijkt er geen goede kant te zijn.

Nu was er naast de gewone vergadering vanavond nog een na-vergadering van het agendaclubje, zeg ik maar oneerbiedig. Het clubje had pas afgesproken om niet te schuiven met agenda’s en data’s want dat loopt telkens uit op ergernis bij 1 of meer partijen. Dus dat doen we niet meer. Nu is juni vol gepland met vergaderingen terwijl er ook nog ergens gevoetbald wordt, zo u weet.
Dat gaat een rare draai geven als Onze Jongens op 28 juni een halve finale op het EK spelen ( en laten we hopen dat ze zover komen) en wij besluiten dat er dan vergadert moet worden. Gevolg is dan geen publiek en de mensen die moeten vergaderen zijn telkens afgeleid door wat er zich elders afspeelt. Misschien wel koppen in de kranten; wereldvreemde volksvertegenwoordigers in Brummen vergaderen tijdens halve finale EK). Nee dat lijkt de anderen ook geen fijne binnenkomer in de krant dus wat doen we want geloof het of niet. De agenda moet tenminste 1 week voor de vergadering gepubliceerd worden, dus niet veel rek in het rooster.
We verkiezen een typisch Nederlandse oplossing; we geven beide data aan als vergaderdatum maar we gebruiken er maar 1,.

Dat alles heeft slechts een half uur vergaderen gekost, het is maar dat u weet waarom die man altijd zo laat thuis komt