Verjaardagen

Het is een jaarlijks terugkerend ritueel, verjaardagen. In de Gregoriaanse kalender na 365 omwentelingen van de aarde is het weer zover, worden de gebakjes en de taarten weer gekocht. Serveren we familie en gasten drank, zorgen voor de hapjes en hopen dat we een gezellige avond hebben. Nu is mijn eega sinds dertig jaar een fervent tegenstander van verjaardagen, ik ben geen grote fan maar weet dat het moet gebeuren.Zij ook hoor maar niet van harte.
Zo op bezoek komen is net zo leuk dan al dat geforceerde,
zo is de redenatie.
Nu worden in huis steeds minder verjaardagen gevierd omdat het aantal personen in huis sinds een aantal jaren afneemt ( de krimp) en de ruimte in huis toeneemt ( haha).
In ons gezin blijft augustus de maand van de verjaardagen, daar komen er misschien nog wel een aantal bij in augustus. Twee in getal, maar die zijn dan, worden bij onze oudste jarig en daar worden dan ook de verjaardagen gevierd, dat scheelt. Augustus is ook de maand voor vakanties, dit jaar niet nee, we blijven thuis, maar normaal. Ja in augustus is het mooist om de vakantie te vieren en u weet inmiddels wel waar.
Door het één met het ander te combineren hebben we het een aantal jaren voor elkaar gekregen om de vakantie met één van de verjaardagen te combineren. Dat scheelt dan alweer een verjaardag. Ja, als je er niet van houd, van verjaardagen dan, is iedere mogelijkheid er één te schrappen welkom.
Dit jaar doen we even helemaal niet aan, te druk en druk geweest, te veel en te vol, en afw88.

Afwachten is het woord voor 2012, dat is een ding wat zeker is. In de nieuwe taal ziet dat er zo uit.