Vroeg en Later

Het was gisteren nog vroeg, een vroege foto van de zonsopkomst in Zutphen. Daar was ik om 7u, nog donker. Deze is een uurtje later gemaakt vanaf een van de flats die deze stad rijk is. Mooi hè, zo vroeg ik aan een bewoner van die flat. Het antwoord liet zich raden natuurlijk. Als je op zo’n plek woont valt het vaak niet meer op, zo was het antwoord. Logisch natuurlijk wat op onze tweede woonplek in Zwitserland hadden we ook een prachtig uitzicht, zowel aan de voor- als de achterkant een mooi Panorama. Aan de voorkant keken we op een bergrug waarachter zich een dal bevond waar wijngaarden lagen en ook echt wijn verbouwd werd. Aan de achterkant een uitloper van de Jura die een mooie hoge bergkam liet zien.

Dag in, dag uit keken we hierop uit en hoewel we ons vaak realiseerden dat het niet voor lang zou zijn wordt het toch gewoon.

Gisteren kwam ik voor het eerst op deze plek in Zutphen want hij is genomen vanaf de meest prominente flat aan den Elterweg. Zelf natuurlijk al heel vaak langs gereden maar geweest , nog nooit. Het was een mooie zonsopkomst hoewel het licht nooit zo op de foto komt als je hoopt, toch was het mooi genoeg en vandaar de foto aan de rechterzijde. Dat was de ochtend maar u weet dat de zon opkomt en hij gaat ook onder, elke dag, zonder mankeren. Bij de zonsondergang was ik, toevalligerwijs, ook op een plek buiten. En ook hier foto’s gemaakt, omdat het zo mooi was, maar wel behoorlijk koud aan de oren. Een mooie plek in de buurt van onze woonplaats en ook hier speelde de zon de hoofdrol en als je foto beter bekijkt zie je er ook nog een aantal vogels op het water. Het was een mooi begin van de dag en een mooie afsluiting van het daglicht. Beter dan vandaag in ieder geval want we komen vandaag niet verder dan heel veel grijs, en koud. Geen dag om lang te herinneren, vandaag, dat in tegenstelling tot gisteren, maar dat begreep u al.