Wake up call

Ja ja, een tweede Blog vandaag. Hoewel Blog is teveel gezegd, het is een oproep aan zwevers. Zwevers, zwevende kiezers uiteraard, het land is toch, zo kort na de grote vakantie nog in de greep van de verkiezingen gekomen. Voor mij, als rechtgeaarde PvdAer is het natuurlijk helemaal feest.
Vanuit een stabiele 20 zetels ineens de doorbraak en langs Emiel heen, of is het Emile. Maakt me niet uit, we hebben het eerder gezien bij het fenomeen Bos, een enorme stijging van het zetelaantal. Wat heeft het de PvdA gebracht? Ja, we hebben onder bewind van Balkenende nog een poos in dat kabinet gezeten. Een kabinet waarin we ons zelden of nooit thuis hebben gevoeld. Dat heeft ook met Wouter te maken gehad. Zijn maatschappelijke vorming genoten op de VU Amsterdam, zoals ook Rouvoet en Balkenende. Hoewel zich ontworstelend aan die dogma´s heeft Wouter een sociaal christelijke traditie in zijn wezen, dat raak je niet meer kwijt.

En Samsom dan vraagt u? Samsom is een ander slag; een vechter die op de barricaden ka, en dat wat mij betreft al bewezen heeft. In de PvdA was er de strijd tussen het wat meer elitaire kamp onder aanvoering van Ronald Plasterk ( zeeeer bekwaam zou Kan hebben gezegd) en het Linkse kamp van Samsom. Dat Rutte hem beschuldigd van het oppakken van de ideologische veren is het grootste compliment aan Diederik, en aan degenen die op hen gestemd hebben.

Voor de geïnteresseerden onder u; Diederik betekent; Machtig onder het Volk ( de hoofdletters horen daar niet te staan maar het is een vrijheid die de schrijver zich voor de gelegenheid permitteert). De ouders van Samsom hadden het niet beter kunnen bedenken. Een laatste oproep aan degenen die het nog niet weten;
Lijst 2 PvdA


( https://klinkertjes.nl embed video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )