Witlofsalade

Voor 2 personen nodig;

1 grote witlof of 2 kleinere. appel, 2 mandarijnen , mayonaise, zout peper en kruiden. Voor de liefhebber 50 gr rozijnen.

Doordat witlof snel verkleurd is het verstandig de witlof het laatste te snijden. Als u een liefhebber bent van rozijnen door salade begint u daar het eerst mee. De rozijnen wassen en laten wellen in warm water ( circa 30 minuten). Ondertussen de suas voor de salade bereiden. Neem ongeveer twee eetlepels mayonaise, twee eetlepels wat toevoegen en roeren tot het een gelijkmatige suas is. Dan, naar smaak toevoegen van zout, peper en kruiden. Als u het voorhanden heeft bieslook en een heel klein beetje thym, goed fijnsnijden of liever een vijzel gebruiken en toevoegen aan de saus, in de koelkast zetten. Pel de mandarijn en schil de appel en maak er kleine partjes van. Snij de witlof over de lengte doormidden en smalle boogjes snijden. Voeg hierbij de partjes appel en mandarijn. De rozijnen met koud water goed afspoelen en door de salade mengen. Tot slot uiteraard de saus toevoegen.