Zaterdag

Geen dag als andere vandaag. Een beetje het rare gevoel alsof er haast is bij deze dag. Alsof er dingen gauw af moeten hetgeen objectief gezien in het geheel niet zo is.
Wel in een leuke winkel geweest die in onze woonplaats ontbeert. Hoorde er wel veel Duits wat de reden is dat deze grensplaats nog redelijk voorzien is van middenstand en landelijke winkelketens.

Bij de X en os waren we, in wat vroeger een aparte winkel was. Waar ik mijn India shirts betrok en mijn eega sinds dertig jaar zich weleens bezondigde aan een, ook Indiaas, jurkje, meen ik mij te herinneren. In het centrum van Arnhem zat één van de eerste en het was een winkeltje voor wat alternatief volk, en wij dus. De leverancier van wierook en andere Oosterse, maar vooral Indiase, spullen. Dat is niet meer zo, het is onderdeel van een landelijke keten en daarmee is de inkoop gecentraliseerd en de producten nog wel aparterig maar niet meer zo als een goede dertig jaar geleden.
Evengoed hebben we er van genoten en het is prettig dat het assortiment is uitgebreid met spullen uit het Verre Oosten en uit Italië. Gewoon van die leuke spulletjes waar wij ons huis mee uitrusten teneinde de gezochte en gevonden gezelligheid te creëren. Op de terugweg hadden we het erover: hoe je smaak bepaald wordt door de tijdsgeest en je eigen leeftijd. Wat we vroeger gezellig vonden vinden we nu rommel(ig) en omgekeerd. De return of the letterkasten, hoe vreemd ook schaften we indertijd af onder het motto; stofvangers( want dat zijn het) wegwezen. Nu worden ze weer bij bosjes aangeschaft, dat gaat dan aan onze deur voorbij tot nu toe. Geen zin meer in om met dat soort dingen mee te doen.
Gewoon gezellig en kneuterig, zo is het maar net.